big image of the rosette wine label from hatzidakis winery in santorini

Rosette, ΠΓΕ Κυκλάδες, Μανδηλαριά 100%

Αµπελώνες: Πύργου, Μεγαλοχωρίου, Ακρωτηρίου και Εμπορείου.

Οινοποίηση: Ο τρύγος πραγματοποιήθηκε με το χέρι και τα σταφύλια παρέμειναν σε ψυκτικό θάλαμο για 12 ώρες. Απευθείας πίεση στο πιεστήριο, το γλεύκος ζύμωσε σε δεξαμενή με γηγενείς ζύμες και ελεγχόμενη θερμοκρασία από 16 έως 18˚C και είχε διάρκεια ένα μήνα.

Ωρίµανση: Σε ανοξείδωτες δεξαμενές για 6 μήνες.

Εµφιάλωση: Εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο.

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Λαμπερό φούξια. Αρώματα καλοκαιρινών κόκκινων φρούτων και νότες κόκκινων λουλουδιών. Κομψή υφή, βουτυράτη και αλμυρή επίγευση με νότες ορυκτότητας.

Πρόταση σερβιρίσµατος: Δροσερές σαλάτες, καλοκαιρινά πιάτα με ελαφριές σάλτσες ντομάτας, κυκλαδίτικη κουζίνα αλλά και πιάτα με κρέας όπως κοτόπουλο αλλά και με δροσερές σαλάτες.

Προτεινόµενη θερµοκρασία σερβιρίσµατος: στους 12°-14°C.

Επιδέχεται παλαίωση 2 χρόνων.

Η ιστορία πίσω από το Κρασί Rosette:

Ένα ροζέ κρασί διαφορετικό από όλα τα άλλα! Τα σταφύλια της ερυθρής ποικιλίας Μανδηλαριά, μετά τη συγκομιδή και την ψύξη τους για 24 ώρες, οδηγούνται απευθείας στο πιεστήριο, χωρίς να προηγηθεί εκχύλιση. Το γλεύκος διαχωρίζεται άμεσα, με εξαιρετικά ευμενείς πιέσεις, όπως ακριβώς συμβαίνει στην παραγωγή λευκού οίνου. Δεν υπάρχει επαφή με τα στέμφυλα, και κατά συνέπεια, δεν επιδιώκεται η εκχύλιση χρώματος. Η επιλογή αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη ποικιλία διακρίνεται για την υψηλή της οξύτητα και την ικανότητά της να εκχυλίζει ταχύτατα χρώμα και τανίνες.

Το όνομα "Rosette" είναι εμπνευσμένο από τη ροζέτα, ένα έμβλημα σε παράσημο με σχήμα ρόδου. Αναζητώντας όνομα για το κρασί μας το οποίο έχει αυτό το χαρακτηριστικό τριανταφυλλί χρώμα, καταλήξαμε σε αυτό, μιας και η απόχρωση του παραπέμπει κατευθείαν στο όμορφο αυτό λουλούδι.

Τα Κρασιά μας