Νάµα, ΠΓΕ Κυκλάδες, Οίνος ερυθρός φυσικώς γλυκύς. 100% Μανδηλαριά

Αµπελώνες:    Πύργου, Μεγαλοχωρίου ,Ακρωτηρίου και Εμπορείου.

Οινοποίηση:    Υπερώριµα σταφύλια που λιάζονται  για 12 µε 15 µέρες. Μετά την πίεση το γλεύκος ζυµώθηκε µε επιλεγμένες  ζύµες για 2 µήνες σε ανοξείδωτες δεξαµενές υπό ελεγχόµενη θερµοκρασία 20 – 22°C.

Ωρίµανση:    Σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 14 και πλέον χρόνια.

Εµφιάλωση:    Αφιλτράριστο.

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Βαθύ κόκκινο χρώμα με έντονες καφέ ανταύγειες. Αρώματα κόκκινων φρούτων του δάσους, μαρμελάδας βύσσινου, καραμέλας και διακριτή μεταλλικότητα. Φρέσκο και ευχάριστο στο στόμα με πλούσια υφή και μακριά επίγευση ώριμων κόκκινων φρούτων.

Πρόταση σερβιρίσµατος:
Ως επιδόρπιος οίνος ή συνδυασµένο µε µαύρη σοκολάτα, αποξηραµένα φρούτα, τάρτες φρούτων και ώριµα έντονα τυριά.

Προτεινόµενη θερµοκρασία σερβιρίσµατος: στους 12-14°C.

Επιδέχεται παλαίωση για περισσότερο από 20 χρόνια.

Τα Κρασιά μας