Νυχτέρι 2012, ΠΟΠ Σαντορίνη, Ασύρτικο 100%

Σταφύλια από επιλεγμένους αμπελώνες του νησιού με υψόμετρο από 100 έως και 300 μέτρα τρυγημένα σε προχωρημένη ωρίμανση.

Οινοποίηση: Μετά τον εκραγισμό, παραμονή του γλεύκους με τα στέμφυλα για 12 ώρες. Γλευκοποίηση με τον παραδοσιακό τρόπο σε στροφυλιά. Απολάσπωση και ζύμωση με ιθαγενείς ζύμες στους 18°C. Αποζύμωση και ωρίμανση του οίνου σε δρύινα βαρέλια, διαφορετικής χωρητικότητας και ηλικίας, τουλάχιστον για 12 μήνες. Εμφιαλώθηκε χωρίς φιλτράρισμα.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: χρυσοκίτρινο χρώμα. Αρώματα ώριμων κίτρινων φρούτων, μπαχαρικών της ανατολής και ορυκτότητας. Γεύση δυναμική με εξαιρετική ισορροπία οξύτητας, τανινών και αλκοόλ. Μεγάλη επίγευση. Απολαύστε το στους 12-14°C. Συνοδεύει όστρακα, λευκά και ροζέ κρέατα, κυνήγι καθώς και μεγάλης ωρίμανσης τυριά. Επιδέχεται παλαίωση για περισσότερο από 10 χρόνια.

Τα Κρασιά μας