Νυχτέρι, ΠΟΠ Σαντορίνη, Ασύρτικο 100%

Αμπελώνας: Μεγαλοχωρίου.

Οινοποίηση: Υπερώριμα σταφύλια. Στα αποβοστρυχωμένα σταφύλια πραγματοποιήθηκε κρυοεκχύλιση 12 ωρών. Η ζύμωση πραγματοποιήθηκε με γηγενείς ζύμες υπό ελεγχόμενη θερμοκρασία έως 18 ̊C.

Ωρίμανση: Σε δρύινα βαρέλια διαφορετικής χωρητικότητας για 12 μήνες.

Εμφιάλωση: Αφιλτράριστο.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Χρώμα λαμπερό χρυσαφί. Αρώματα ώριμων πυρινόκαρπων φρούτων και λεμονιού . Στο στόμα είναι ζωηρό με γεμάτο σώμα και ορυκτώδη επίγευση.

Πρόταση σερβιρίσματος: Οστρακοειδή, κρέας με λευκή σάλτσα, κρέας μαγειρεμένο στην σχάρα, όπως επίσης και με ώριμα λιπαρά τυριά.

Προτεινόμενη θερμοκρασία σερβιρίσματος: στους 14°-16°C

Επιδέχεται παλαίωση για περισσότερο από 10 χρόνια.

Τα Κρασιά μας