Assyrtiko de Louros, ΠΟΠ Σαντορίνη, 100% Ασύρτικο

Αµπελώνες: Αμπελοτόπι Λούρος, Θέση Πύργος

Οινοποίηση : Κρυοεκχύλιση μετά την σύνθλιψή των σταφυλιών για 12 ώρες, διαχωρισμός του μούστου από  τα στέμφυλά και ζύμωση ,με γηγενείς ζύμες στους 18 °C.

Ωρίµανση : Αποζύμωση και ωρίμανση του κρασιού με τις ευγενείς οινολάσπες για 24 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.

Εµφιάλωση : Εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Κίτρινο χρώμα με έντονες ανταύγειες, αρώματα ώριμων πυρινόκαρπων φρούτων και μπαχαρικών ανατολής. Η ίδια ακολουθία στο στόμα που συνδυάζεται με την χαρακτηριστική οξύτητα συνδυασμένη με έντονη ταννική επίγευση.

Πρόταση  Σερβιρίσµατος: Πιάτα οστρακοειδών, λευκό και κόκκινο κρέας  όπως επίσης και τυριά με πλήρη λιπαρά.

Προτεινόµενη θερµοκρασία Σερβιρίσµατος : 14-16 °C.

Επιδέχεται παλαίωση για περισσότερο από 10 χρόνια.

Τα Κρασιά μας