Αηδάνι 2014, ΠΓΕ Κυκλάδες, Αηδάνι 100%

Σταφύλια από τους βιολογικά καλλιεργούμενους αμπελώνες μας, σε υψόμετρα από 70 έως και 330 μέτρα.

Οινοποίηση: παραμονή του γλεύκους με τα στέμφυλα για 12 ώρες, διαχωρισμός γλεύκους από στέμφυλα, απολάσπωση και ζύμωση με ιθαγενείς ζύμες στους 18°C. Ωρίμανση για 6 μήνες σε δεξαμενή και εμφιάλωση χωρίς φιλτράρισμα.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: χρυσοκίτρινο χρώμα, εκφραστική μύτη με φρέσκες νότες εσπεριδοειδών, εξωτικών φρούτων και ορυκτότητας. Ζωηρό, ισορροπημένο στόμα μεγάλης επίγευσης με νότες καραμέλας βουτύρου και ιωδίου.
Απολαύστε το στους 12 - 14°C. Συνοδεύει θαλασσινά, λευκόσαρκα κρέατα, ζυμαρικά με ελαφριές σάλτσες, φουαγκρά και φρέσκα λευκά τυριά. Επιδέχεται παλαίωση για περισσότερο από 5 χρόνια.

Τα Κρασιά μας