Αηδάνι , ΠΓΕ Κυκλάδες, Αηδάνι 100%.
Αµπελώνες: Πύργου, Μεγαλοχωρίου, Ακρωτηρίου, Εµπορείου.
Οινοποίηση: Στα αποβοστρυχωμένα σταφύλια πραγματοποιήθηκε κρυοεκχύληση 12 ωρών. Ζήµωση µε γηγενείς ζύµες υπό ελεγχόµενη θερµοκρασία 16 έως 18°C που διήρκησε ένα μήνα.
Ωρίµανση: Με τις ευγενείς οινολάσπες για 6 µήνες.
Εµφιάλωση: Αφιλτράριστο.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Χρυσοκίτρινο χρώµα. Λεπτά αρώµατα γαρδένιας και µικρών λευκών ανθέων. Αρώµατα εσπεριδοειδών, αχλαδιού και πυρηνόκαρπων φρούτων, νότες λεµονόχορτου. Κοµψή υφή, µετρίου σώµατος µε βουτυράτη και αλµυρή επίγευση.
Πρόταση σερβιρίσµατος:
Ελαφριά λευκά τυριά, δροσερές σαλάτες και πλατό φρούτων.
Προτεινόµενη θερµοκρασία σερβιρίσµατος: στους 12-14°C.
Επιδέχεται παλαίωση για 2 με 3 χρόνια.