Αηδάνι 2014, ΠΓΕ Κυκλάδες, Αηδάνι 100%

Αμπελώνες: Πύργου, Μεγαλοχωρίου, Ακρωτηρίου, Εμπορείου.

Οινοποίηση: Στα αποβοστρυχωμένα σταφύλια πραγματοποιήθηκε κρυοεκχύληση 12 ωρών. Ζήμωση με γηγενείς ζύμες υπό ελεγχόμενη θερμοκρασία 16 έως 18°C που διήρκησε ένα μήνα.

Ωρίμανση: Με τις ευγενείς οινολάσπες για 6 μήνες.

Εμφιάλωση: Αφιλτράριστο.

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Χρυσοκίτρινο χρώμα. Λεπτά αρώματα γαρδένιας και μικρών λευκών ανθέων. Αρώματα εσπεριδοειδών, αχλαδιού και πυρηνόκαρπων φρούτων, νότες λεμονόχορτου. Κομψή υφή, μετρίου σώματος με βουτυράτη και αλμυρή επίγευση.

Πρόταση σερβιρίσματος: Ελαφριά λευκά τυριά, δροσερές σαλάτες και πλατό φρούτων.

Προτεινόμενη θερμοκρασία σερβιρίσματος: στους 12-14°C.

Τεχνικά Χαρσκτηριστικά

Τα Κρασιά μας