Rosette, ΠΓΕ Κυκλάδες, Μανδηλαριά 100%
Αµπελώνες: Πύργου, Μεγαλοχωρίου, Ακρωτηρίου και Εμπορείου.
Οινοποίηση : Αμέσως μετά το πιεστήριο, το γλεύκος πέρασε απευθείας στη δεξαμενή για τη ζύμωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με γηγενείς ζύμες και ελεγχόμενη θερμοκρασία από 16 έως 18οC και είχε διάρκεια ένα μήνα.
Ωρίµανση: Δεξαμενή για 6 μήνες
Εµφιάλωση: Εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Λαμπερό φούξια. Αρώματα καλοκαιρινών κόκκινων φρούτων και νότες κόκκινων λουλουδιών. Κομψή υφή, βουτυράτη και αλμυρή επίγευση με νότες ορυκτότητας.
Πρόταση σερβιρίσµατος: Δροσερές σαλάτες, καλοκαιρινά πιάτα με ελαφριές σάλτσες ντομάτας, κυκλαδίτικη κουζίνα αλλά και πιάτα με κρέας όπως κοτόπουλο αλλά και με δροσερές σαλάτες.
Προτεινόµενη θερµοκρασία σερβιρίσµατος: στους 12°-14°C
Επιδέχεται παλαίωση 2 χρόνων.