Rosette, ΠΓΕ Κυκλάδες, Μανδηλαριά 100%

Αμπελώνες: Πύργου, Μεγαλοχωρίου, Ακρωτηρίου και Εμπορείου.

Οινοποίηση: Αμέσως μετά το πιεστήριο, το γλεύκος πέρασε απευθείας στη δεξαμενή για τη ζύμωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με γηγενείς ζύμες και ελεγχόμενη θερμοκρασία από 16 έως 18 ο C και είχε διάρκεια ένα μήνα.

Ωρίμανση: Δεξαμενή για 6 μήνες

Εμφιάλωση: Εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο.

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Λαμπερό φούξια. Αρώματα καλοκαιρινών κόκκινων φρούτων και νότες κόκκινων λουλουδιών. Κομψή υφή, μετρίου σώματος με βουτυράτη και αλμυρή επίγευση με νότες ορυκτώτητας.

Πρόταση σερβιρίσματος: Καλοκαιρινά πιάτα με ελαφριές σάλτσες ντομάτας, κυκλαδίτικη κουζίνα αλλά και πιάτα με κρέας όπως κοτόπουλο αλλά και με δροσερές σαλάτες.

Προτεινόμενη θερμοκρασία σερβιρίσματος: στους 14°-16°C

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Τα Κρασιά μας