Μαυροτράγανο, ΠΓΕ Κυκλάδες, Μαυροτράγανο 100%
Αµπελώνες: Πύργου, Μεγαλοχωρίου και Ακρωτηρίου. Η ιδιαίτερη, σπάνια, ποικιλία που τη συναντά κανείς σε λιγότερο από το 4% του σαντορινιού αµπελώνα.
Οινοποίηση: Στα αποβοστρυχωµένα σταφύλια πραγματοποιείται κρυοεκχύλιση 5-7 ημερών. Η ζύµωση πραγματοποιήθηκε µε γηγενείς ζύµες υπό ελεγχόμενη θεοκρασία από 22 έως 24°C.
Ωρίµανση: Σε δρύινα γαλλικά βαρέλια για 18 µήνες και ακολούθως στην δεξαμενή για 12 μήνες.
Εµφιάλωση: Αφιλτράριστο.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Έντονο κόκκινο λαμπερό χρώµα. Αρώµατα κόκκινων φρούτων του δάσους, πικρής σοκολάτας, καπνού και ορυκτότητας. Στόµα δυνατό µε έντονες ταννίνες , υψηλή οξύτητα και µακρά επίγευση.
Πρόταση σερβιρίσματος:
Συνοδεύει κόκκινα κρέατα µε καρυκεύματα, κυνήγι, φαγητά κατσαρόλας µε σάλτσες καθώς και κίτρινα τυριά µεγάλης ωρίµανσης.
Προτεινόμενη θερμοκρασία σερβιρίσματος : στους 22-24°C.
Επιδέχεται παλαίωση για περισσότερο από 10 χρόνια.