Μαυροτράγανο, ΠΓΕ Κυκλάδες, Μαυροτράγανο 100%

Αµπελώνες:    Πύργου, Μεγαλοχωρίου και Ακρωτηρίου. Η ιδιαίτερη, σπάνια, ποικιλία που τη συναντά κανείς σε λιγότερο από το 4% του σαντορινιού αµπελώνα.

Οινοποίηση: Στα  αποβοστρυχωµένα σταφύλια πραγματοποιείται  κρυοεκχύλιση 5-7 ημερών. Η ζύµωση πραγματοποιήθηκε µε γηγενείς ζύµες υπό ελεγχόμενη  θεοκρασία  από 22 έως 24°C.

Ωρίµανση:    Σε δρύινα γαλλικά βαρέλια για 18 µήνες και ακολούθως στην δεξαμενή για 12 μήνες.

Εµφιάλωση:    Αφιλτράριστο.

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Έντονο κόκκινο λαμπερό χρώµα. Αρώµατα κόκκινων φρούτων του δάσους, πικρής σοκολάτας, καπνού και ορυκτότητας. Στόµα δυνατό µε έντονες ταννίνες , υψηλή οξύτητα και µακρά επίγευση.

Πρόταση σερβιρίσματος:
Συνοδεύει κόκκινα κρέατα µε καρυκεύματα, κυνήγι, φαγητά κατσαρόλας µε σάλτσες καθώς και κίτρινα τυριά µεγάλης ωρίµανσης.

Προτεινόμενη θερμοκρασία σερβιρίσματος : στους 22-24°C.

Επιδέχεται παλαίωση για περισσότερο από 10 χρόνια.

Τα Κρασιά μας