Μαυροτράγανο, ΠΓΕ Κυκλάδες, Μαυροτράγανο 100%

Αμπελώνες: Πύργου, Μεγαλοχωρίου και Ακρωτηρίου. Η ιδιαίτερη, σπάνια, ποικιλία που τη συναντά κανείς σε λιγότερο από το 4% του σαντορινιού αμπελώνα.

Οινοποίηση: Στα αποβοστρυχωμένα σταφύλια πραγματοποιήθηκε κρυοεκχύλιση 5-7 ημερών. Η ζύμωση πραγματοποιήθηκε με γηγενείς ζύμες υπό ελεγχόμενη θερμοκρασία από 22 έως 24°C.

Ωρίμανση: Σε δρύινα γαλλικά βαρέλια για 18 μήνες και ακολούθως στην δεξαμενή για 12 μήνες.

Εμφιάλωση: Αφιλτράριστο.

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Έντονο κόκκινο λαμπερό χρώμα. Αρώματα κόκκινων φρούτων του δάσους, πικρής σοκολάτας, καπνού και ορυκτώτητας. Στόμα δυνατό με έντονες ταννίνες , υψηλή οξύτητα και μακριά επίγευση.

Πρόταση σερβιρίσματος: Συνοδεύει κόκκινα κρέατα με καρυκεύματα, κυνήγι, φαγητά κατσαρόλας με σάλτσες καθώς και κίτρινα τυριά μεγάλης ωρίμανσης.

Προτεινόμενη θερμοκρασία σερβιρίσματος: στους 22-24°C.

Επιδέχεται παλαίωση για περισσότερο από 10 χρόνια.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Τα Κρασιά μας