Santorini, Cuvée No 15, ΠΟΠ Σαντορίνη, Ασύρτικο 100%.

Αμπελώνες: Χωριά Πύργου και Εμπορείου. Βιολογικώς καλλιεργούμενοι.

Οινοποίηση: Στα αποβοστρυχωμένα σταφύλια πραγματοποιήθηκε κρυοεκχύλιση 12 ωρών. Ζύμωση με γηγενείς ζύμες στους 17-18°C διαρκώντας 45 ημέρες.

Ωρίμανση: Με τις ευγενείς οινολάσπες για 6 μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές.

Εμφιάλωση: Αφιλτράριστο.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Μέτριο κιτρινοπράσινο χρώμα. Αρώματα φρέσκων εσπεριδοειδών, νότες αγιοκλήματος, μικρών λευκών ανθέων και χαμομηλιού. Λεπτό άρωμα μαστίχας. Κομψή και διακριτική αίσθηση
στον ουρανίσκο, Μακρά, ορυκτώδη επίγευση με οξύτητα που διαρκεί και αίσθηση αλατότητας.

Πρόταση σερβιρίσματος: Οστρακοειδή, μακαρονάδες θαλασσινών, ψάρια, λιπαρά ψάρια (π.χ. τόνος, σολομός) και λιπαρά τυριά.

Προτεινόμενη θερμοκρασία σερβιρίσματος στους 12-14°C.

Επιδέχεται παλαίωση για περισσότερο από 5 χρόνια.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Τα Κρασιά μας