Santorini, Cuvée No 15 2013, ΠΟΠ Σαντορίνη, Ασύρτικο 100%.

Σταφύλια από βιολογικά καλλιεργούμενους αμπελώνες του Πύργου, του Εμπορείου και της Μεσαριάς-Βόθωνα.

Οινοποίηση: παραμονή του γλεύκους με τα στέμφυλα για 12 ώρες, διαχωρισμός γλεύκους από στέμφυλα, απολάσπωση και ζύμωση με ιθαγενείς ζύμες στους 18°C. Ωρίμανση πάνω στις οινολάσπες για 8 μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές και χειρωνακτική εμφιάλωση χωρίς φιλτράρισμα με ελαφριά θείωση.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: χαρακτηριστικό χρυσοκίτρινο χρώμα, λεπτά αρώματα ώριμων κίτρινων φρούτων, φρέσκων εσπεριδοειδών και ορυκτότητας. Στόμα κομψό με χαρακτηριστική τη νότα της οξύτητας. Μακρά επίγευση. Απολαύστε το στους 12- 14°C. Συνοδεύει όστρακα, λευκά και ροζέ κρέατα, λιπαρά ψάρια, αλλά και κίτρινα τυριά μικρής ωρίμανσης. Επιδέχεται παλαίωση για περισσότερο από 5 χρόνια.

Τα Κρασιά μας