Santorini Cuvée No 15 , ΠΟΠ Σαντορίνη, Ασύρτικο100%.

Αµπελώνες:    Πύργου και Εµπορείου , βιολογικώς καλλιεργούμενοι.

Οινοποίηση: Στα αποβοστρυχωμένα σταφύλια πραγματοποιήθηκε κρυοεκχύλιση 12 ωρών. Ζύµωση µε γηγενείς ζύµες στους 17-18°C διαρκώντας 45 ημέρες.

Ωρίμανση:    Με τις ευγενείς οινολάσπες για 6 µήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές.

Εμφιάλωση:    Αφιλτράριστο.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά :
Μέτριο κιτρινοπράσινο χρώµα. Αρώµατα φρέσκων εσπεριδοειδών, νότες αγιοκλήµατος,
µικρών λευκών ανθέων και χαµοµηλιού. Λεπτό άρωµα µαστίχας. Κοµψή και διακριτική αίσθηση στον ουρανίσκο, Μακρά, ορυκτώδη επίγευση µε οξύτητα που διαρκεί και αίσθηση αλατότητας.

Πρόταση σερβιρίσµατος:
Οστρακοειδή, µακαρονάδες θαλασσινών, ψάρια, λιπαρά ψάρια (π.χ. τόνος, σολοµός) και λιπαρά τυριά.

Προτεινόµενη θερµοκρασία σερβιρίσµατος στους 12-14°C.

Επιδέχεται παλαίωση για περισσότερο από 5 χρόνια.

Τα Κρασιά μας