Το νησί της Σαντορίνης βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο του συμπλέγματος των Κυκλάδων, στο Αιγαίο Πέλαγος, 63 ναυτικά μίλια βόρεια της Κρήτης.

Η επιφάνειά της είναι 73 τετραγωνικά χιλιόμετρα και ο πληθυσμός της, μοιρασμένος σε δεκατρία χωριά, μόλις που αγγίζει τα 13.600 άτομα (σύμφωνα με την απογραφή του 2001).

Γεωγραφικό Πλάτος: από 36 19' 56'' έως 36 28' 40'' Β
Γεωγραφικό Μήκος: από 25 19' 22'' έως 25 29' 13'' A

Η σημερινή μορφή του νησιού της Σαντορίνης είναι αποτέλεσμα της βίαιης δραστηριότητας του ηφαιστείου στα προϊστορικά χρόνια. Στην πραγματικότητα, το νησί οφείλει την ύπαρξή του στο ηφαίστειο.

Η τελευταία μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης έγινε 3.600 χρόνια πριν, δηλαδή στο τέλος της εποχής του χαλκού. Τριάντα εκατομμύρια κυβικά μέτρα από μάγμα, σε μορφή καυτής ελαφρόπετρας και στάχτης εκσφενδονίστηκαν στον αέρα σε ύψος 36 χιλιομέτρων πάνω από το νησί. Κάτω από τα απομεινάρια της έκρηξης θάφτηκε ένας από τους πιο αναπτυγμένους και πλούσιους προϊστορικούς πολιτισμούς της εποχής εκείνης, δημιουργώντας το μύθο ότι ίσως τελικά η Σαντορίνη είναι η χαμένη Ατλαντίδα.

Ο καιρός της Σαντορίνης, είναι συνήθως λαμπερός και ηλιόλουστος και ενδείκνυται για φωτογραφήσεις και βιντεοσκοπήσεις σε όλη την διάρκεια του χρόνου, σε ένα περιβάλλον πλούσιο από φυσικά χρώματα και φως.

Η Σαντορίνη έχει κάνει ένα μεγάλο όνομα στη γεύση και από τους περισσότερους θεωρείται γευστικός προορισμός με μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια, οινοποιεία και ταβέρνες σε όλη τη χώρα.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Σαντορίνη μπορείτε να βρείτε στο δικτυακό τόπο: www.santorini.net