Σαντορίνη Σκυτάλη Βαρέλι, ΠΟΠ Σαντορίνη, 100% Ασύρτικο

Αµπελώνες: Επιλεγµένοι Αµπελώνες Πύργου και Μεγαλοχωρίου

Οινοποίηση: Ο τρύγος έγινε με το χέρι και τα σταφύλια παρέμειναν σε ψυκτικό θάλαμο για 12 ώρες πριν το πιεστήριο. Πραγματοποιήθηκε προ-ζυμωτική κρυοεκχύλιση 12 ωρών. Zύμωση υπό ελεγχόμενη θερμοκρασία (17- 18˚C) με γηγενείς ζύμες.

Ωρίµανση : Με τις οινολάσπες για 12 μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές και έπειτα σε γαλλικό δρύινο βαρέλι για επιπλέον 12 μήνες.

Εµφιάλωση : Αφιλτράριστο. Σε μόνο 300 φιάλες.

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Κίτρινο χρώµα µε ευδιάκριτες χρυσαφί ανταύγειες. Αρώµατα λευκών λουλουδιών,
εσπεριδοειδών και µελιού. Δυναµικό και έντονο στο στόµα µε ζωηρή οξύτητα. Έντονη ορυκτότητα και µακριά επίγευση που διαρκεί.

Πρόταση Σερβιρίσµατος:
Μεγάλα, λιπαρά ψάρια, κρέας όπως πουλερικά, χοιρινό. Μοσχάρι µαγειρεµένο με  σάλτσα  η μη. Ταιριάζει επίσης και µε κρεµµώδη και καπνιστά τυριά.

Προτεινόµενη θερµοκρασία Σερβιρίσµατος : 14-16˚C

Επιδέχεται παλαίωση για περισσότερο από 10 χρόνια.

Τα Κρασιά μας