Σαντορίνη Σκυτάλη Βαρέλι, ΠΟΠ Σαντορίνη, 100% Ασύρτικο
Αµπελώνες: Επιλεγµένοι Αµπελώνες Πύργου και Μεγαλοχωρίου
Οινοποίηση: Ο τρύγος έγινε με το χέρι και τα σταφύλια παρέμειναν σε ψυκτικό θάλαμο για 12 ώρες πριν το πιεστήριο. Πραγματοποιήθηκε προ-ζυμωτική κρυοεκχύλιση 12 ωρών. Zύμωση υπό ελεγχόμενη θερμοκρασία (17- 18˚C) με γηγενείς ζύμες.
Ωρίµανση : Με τις οινολάσπες για 12 μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές και έπειτα σε γαλλικό δρύινο βαρέλι για επιπλέον 12 μήνες.
Εµφιάλωση : Αφιλτράριστο. Σε μόνο 300 φιάλες.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Κίτρινο χρώµα µε ευδιάκριτες χρυσαφί ανταύγειες. Αρώµατα λευκών λουλουδιών,
εσπεριδοειδών και µελιού. Δυναµικό και έντονο στο στόµα µε ζωηρή οξύτητα. Έντονη ορυκτότητα και µακριά επίγευση που διαρκεί.
Πρόταση Σερβιρίσµατος:
Μεγάλα, λιπαρά ψάρια, κρέας όπως πουλερικά, χοιρινό. Μοσχάρι µαγειρεµένο με σάλτσα η μη. Ταιριάζει επίσης και µε κρεµµώδη και καπνιστά τυριά.
Προτεινόµενη θερµοκρασία Σερβιρίσµατος : 14-16˚C
Επιδέχεται παλαίωση για περισσότερο από 10 χρόνια.