Santorini Cuvée No 15 , ΠΟΠ Σαντορίνη, Ασύρτικο100%.

Αµπελώνες:  Πύργου, Εμπορείου και Ακρωτηρίου.

Οινοποίηση: Ο τρύγος έγινε με το χέρι και τα σταφύλια παρέμειναν σε ψυκτικό θάλαμο για 12 ώρες πριν το πιεστήριο. Στα αποβοστρυχωμένα σταφύλια πραγματοποιήθηκε κρυοεκχύλιση 12 ωρών. Η ζύμωση πραγματοποιήθηκε με γηγενείς ζύμες και ελεγχόμενη θερμοκρασία 17-18°C διαρκώντας 30 ημέρες.

Ωρίμανση: Με τις οινολάσπες για 8 μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές.

Εμφιάλωση:  Αφιλτράριστο.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά :Μέτριο κιτρινοπράσινο χρώμα. Αρώματα φρεσκοκομμένου αγγουριού, φλούδας λεμονιού και νεραντζιού. Νότες γιασεμιού και χαμομηλιού. Λεπτά τροπικά αρώματα ανανά. Κομψή και διακριτική αίσθηση στον ουρανίσκο. Μακρά και ορυκτώδη επίγευση με οξύτητα που διαρκεί και αίσθηση αλατότητας.

Πρόταση σερβιρίσµατος:
Οστρακοειδή, µακαρονάδες θαλασσινών, ψάρια, λιπαρά ψάρια (π.χ. τόνος, σολοµός) και λιπαρά τυριά.

Προτεινόµενη θερµοκρασία σερβιρίσµατος στους 12-14°C.

Επιδέχεται παλαίωση για περισσότερο από 5 χρόνια.

Τα Κρασιά μας