Rosette, ΠΓΕ Κυκλάδες, Μανδηλαριά 100%

Αµπελώνες: Πύργου, Μεγαλοχωρίου, Ακρωτηρίου και Εμπορείου.

Οινοποίηση : Ο τρύγος πραγματοποιήθηκε με το χέρι και τα σταφύλια παρέμειναν σε ψυκτικό θάλαμο για 12 ώρες. Απευθείας πίεση στο πιεστήριο, το γλεύκος ζύμωσε σε δεξαμενή με γηγενείς ζύμες και ελεγχόμενη θερμοκρασία από 16 έως 18˚C και είχε διάρκεια ένα μήνα.

Ωρίµανση: Σε ανοξείδωτες δεξαμενές για 6 μήνες.

Εµφιάλωση: Εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο.

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Λαμπερό φούξια. Αρώματα καλοκαιρινών κόκκινων φρούτων και νότες κόκκινων λουλουδιών. Κομψή υφή,  βουτυράτη και αλμυρή επίγευση με νότες ορυκτότητας.

Πρόταση σερβιρίσµατος: Δροσερές σαλάτες, καλοκαιρινά πιάτα με ελαφριές σάλτσες ντομάτας, κυκλαδίτικη κουζίνα αλλά και πιάτα με κρέας όπως κοτόπουλο αλλά και με δροσερές σαλάτες.

Προτεινόµενη θερµοκρασία σερβιρίσµατος: στους 12°-14°C

Επιδέχεται παλαίωση 2 χρόνων.

Τα Κρασιά μας