Νυχτέρι, ΠΟΠ Σαντορίνη, Ασύρτικο 100%
Αµπελώνας: Μεγαλοχωρίου.
Οινοποίηση : Ο τρύγος έγινε σε υπερώριμα σταφύλια με το χέρι και παρέμειναν σε ψυκτικό θάλαμο 12 ώρες πριν το πιεστήριο. Στα αποβοστρυχωμένα σταφύλια πραγματοποιήθηκε κρυοεκχύλιση 12 ωρών. Η ζύμωση πραγματοποιήθηκε με γηγενείς ζύμες και ελεγχόμενη θερμοκρασία 17-18˚C.
Ωρίµανση: Σε γαλλικά δρύινα βαρέλια διαφορετικής χωρητικότητας για 12 µήνες.
Εµφιάλωση: Αφιλτράριστο.
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά :
Χρώµα λαµπερό χρυσαφί. Αρώµατα ώριµων πυρηνόκαρπων φρούτων και λεµονιού . Στο στόµα είναι ζωηρό µε γεµάτο σώµα και ορυκτώδη επίγευση.
Πρόταση σερβιρίσµατος: Οστρακοειδή, κρέας με λευκή σάλτσα, κρέας μαγειρεμένο στην σχάρα, όπως επίσης και με ώριμα λιπαρά τυριά.
Προτεινόµενη θερµοκρασία σερβιρίσµατος: στους 14°-16°C
Επιδέχεται παλαίωση για περισσότερο από 10 χρόνια.