Νυχτέρι, ΠΟΠ Σαντορίνη, Ασύρτικο 100%

Αµπελώνας:    Μεγαλοχωρίου.

Οινοποίηση :  Ο τρύγος έγινε σε υπερώριμα σταφύλια με το χέρι και παρέμειναν σε ψυκτικό θάλαμο 12 ώρες πριν το πιεστήριο. Στα αποβοστρυχωμένα σταφύλια πραγματοποιήθηκε κρυοεκχύλιση 12 ωρών. Η ζύμωση πραγματοποιήθηκε με γηγενείς ζύμες και ελεγχόμενη θερμοκρασία 17-18˚C.

Ωρίµανση: Σε γαλλικά δρύινα βαρέλια διαφορετικής χωρητικότητας για 12 µήνες.

Εµφιάλωση: Αφιλτράριστο.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά :
Χρώµα λαµπερό χρυσαφί. Αρώµατα ώριµων πυρηνόκαρπων φρούτων και λεµονιού . Στο στόµα είναι ζωηρό µε γεµάτο σώµα και ορυκτώδη επίγευση.

Πρόταση σερβιρίσµατος: Οστρακοειδή, κρέας με λευκή σάλτσα, κρέας μαγειρεμένο στην σχάρα, όπως επίσης και με ώριμα λιπαρά τυριά.

Προτεινόµενη θερµοκρασία σερβιρίσµατος: στους 14°-16°C

Επιδέχεται παλαίωση για περισσότερο από 10 χρόνια.

Τα Κρασιά μας