Μαυροτράγανο, ΠΓΕ Κυκλάδες, Μαυροτράγανο 100%

Αµπελώνες:    Πύργου, Μεγαλοχωρίου και Ακρωτηρίου. Η ιδιαίτερη, σπάνια, ποικιλία που τη συναντά κανείς σε λιγότερο από το 4% του σαντορινιού αµπελώνα.

Οινοποίηση: Ο τρύγος έγινε με το χέρι και τα σταφύλια παρέμειναν στον ψυκτικό θάλαμο για 12 ώρες πριν το πιεστήριο . Στα αποβοστρυχωμένα σταφύλια πραγματοποιήθηκε κρυοεκχύλιση 5 ημερών. Η ζύμωση πραγματοποιήθηκε με γηγενείς ζύμες και σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες 22-24˚C.

Ωρίµανση:  Σε δρύινα γαλλικά βαρέλια για 18 µήνες και ακολούθως στη φιάλη για 12 μήνες..

Εµφιάλωση:    Αφιλτράριστο.

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:Έντονο κόκκινο χρώμα. Αρώματα κόκκινων φρούτων του δάσους, ευκαλύπτου, πικρής σοκολάτας και καπνού με χαρακτηριστική ορυκτότητα. Στο στόμα είναι γεμάτο με έντονο ταννικό χαρακτήρα και μακριά επίγευση.

Πρόταση σερβιρίσματος:
Συνοδεύει κόκκινα κρέατα µε καρυκεύματα, κυνήγι, φαγητά κατσαρόλας µε σάλτσες καθώς και κίτρινα τυριά µεγάλης ωρίµανσης.

Προτεινόμενη θερμοκρασία σερβιρίσματος : στους 22-24°C.

Επιδέχεται παλαίωση για περισσότερο από 10 χρόνια.

Τα Κρασιά μας