Μαυροτράγανο, ΠΓΕ Κυκλάδες, Μαυροτράγανο 100%
Αµπελώνες: Πύργου, Μεγαλοχωρίου και Ακρωτηρίου. Η ιδιαίτερη, σπάνια, ποικιλία που τη συναντά κανείς σε λιγότερο από το 4% του σαντορινιού αµπελώνα.
Οινοποίηση: Ο τρύγος έγινε με το χέρι και τα σταφύλια παρέμειναν στον ψυκτικό θάλαμο για 12 ώρες πριν το πιεστήριο . Στα αποβοστρυχωμένα σταφύλια πραγματοποιήθηκε κρυοεκχύλιση 5 ημερών. Η ζύμωση πραγματοποιήθηκε με γηγενείς ζύμες και σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες 22-24˚C.
Ωρίµανση: Σε δρύινα γαλλικά βαρέλια για 18 µήνες και ακολούθως στη φιάλη για 12 μήνες..
Εµφιάλωση: Αφιλτράριστο.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:Έντονο κόκκινο χρώμα. Αρώματα κόκκινων φρούτων του δάσους, ευκαλύπτου, πικρής σοκολάτας και καπνού με χαρακτηριστική ορυκτότητα. Στο στόμα είναι γεμάτο με έντονο ταννικό χαρακτήρα και μακριά επίγευση.
Πρόταση σερβιρίσματος:
Συνοδεύει κόκκινα κρέατα µε καρυκεύματα, κυνήγι, φαγητά κατσαρόλας µε σάλτσες καθώς και κίτρινα τυριά µεγάλης ωρίµανσης.
Προτεινόμενη θερμοκρασία σερβιρίσματος : στους 22-24°C.
Επιδέχεται παλαίωση για περισσότερο από 10 χρόνια.