Λιάσιμο

Λιάσιμο, Σαντορίνη, Οίνος ερυθρός φυσικώς γλυκύς. 100% Μανδηλαριά

Αµπελώνες: Πύργου, Μεγαλοχωρίου ,Ακρωτηρίου και Εμπορείου.

Οινοποίηση: Υπερώριµα σταφύλια λιάζονται  για 12 µε 15 µέρες. Μετά την πίεση το γλεύκος ζυµώνεται µε γηγενείς ζύµες για 2-3 µήνες σε ανοξείδωτες δεξαµενές υπό ελεγχόµενη θερµοκρασία 20 – 22°C.

Ωρίµανση: Σε δρύινα γαλλικά βαρέλια. Το τελικό προϊόν προκύπτει από την επιλογή των καλύτερων βαρελιών, εσοδειών 2002 έως 2021 με τη μέθοδο κλασματικής ανάμειξης (τύπου solera).

Εµφιάλωση: Αφιλτράριστο.

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Βαθύ κόκκινο χρώμα με έντονες καφέ ανταύγειες. Αρώματα κόκκινων φρούτων του δάσους, μαρμελάδας και αρώματα σύκου. Ευχάριστο στο στόμα με πλούσια υφή, υψηλή οξύτητα και μακριά επίγευση.

Πρόταση σερβιρίσµατος: Ως επιδόρπιος οίνος ή συνδυασµένο µε µαύρη σοκολάτα, αποξηραµένα φρούτα, τάρτες φρούτων και ώριµα έντονα τυριά.

Προτεινόµενη θερµοκρασία σερβιρίσµατος: στους 12-14°C.

Επιδέχεται παλαίωση για περισσότερο από 20 χρόνια.


Λίγα λόγια για το "Λιάσιμο":
Το “Liassimo” είναι μία “νέα πνοή” που δώσαμε στο Νάμα μας. Ενώ βγήκαμε από ένα πολύ δύσκολο τρύγο, με παραγωγή 1/3 σταφυλιών συγκριτικά με την εσοδεία του 2022, έπρεπε να σκεφτούμε την επόμενη ιδέα έτσι ώστε να αξιοποιήσουμε κάθε κρασί του Οινοποιείου μας.
Ένα από τα κρασιά μας που “κάθεται υπομονετικά” και παλαιώνει στα βαρέλια, θεωρήσαμε πως είναι η κατάλληλη στιγμή να το προσέξουμε ιδιαίτερα. Μιλώντας τα παιδιά της οικογένειας Χατζηδάκη και η κ. Κωνσταντίνα Χρυσού με τον Οινολόγο μας, Σπύρο Παπανδρέου, εκείνος πρότεινε μία ιδέα που τη βρήκαν εξαιρετική και την πραγματοποίησαν.
Ο Σπύρος πήρε λοιπόν δείγματα από τα καλύτερα βαρέλια, από τις εσοδείες 2002 έως 2021 και έκανε κλασματικές αναμείξεις (τύπου solera). Αφού τα δοκίμασαν με την οινολογική μας ομάδα, κατέληξαν σε ένα συγκεκριμένο blend. Αυτό θα είναι το νέο μας γλυκό κρασί από λιαστά σταφύλια Μανδηλαριάς.
Η ετικέτα έχει σχεδιαστεί από την Αριάδνη Χατζηδάκη.

Τα Κρασιά μας