Βουδόµατο 2010, ΠΓΕ Κυκλάδες, Οίνος ερυθρός φυσικώς γλυκύς. 100% Βουδόµατο
Αµπελώνες: Πύργου, Ακρωτηρίου και Μεγαλοχωρίου.
Οινοποίηση: Υπερώριμα σταφύλια τρυγηθήκα, λιάστηκαν για 10-15 μέρες, πιέστηκαν και η οινοποίηση έλαβε χώρα σε ανοξείδωτες δεξαμενές με γηγενείς ζύμες υπό ελεγχόμενες θερμοκρασίες 20-22 °C. Διάρκεια ζύμωσης: 2 μήνες.
Ωρίµανση: Σε δρύινα γαλλικά βαρέλια για 9 χρόνια.
Εµφιάλωση: Αφιλτράριστο.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Βαθύ κόκκινο χρώµα. Έντονα αρώµατα ξερού σύκου, λιαστής τοµάτα, ανατολίτικων µπαχαρικών και καραµέλας βουτύρου. Πλούσια υφή µε µακρά επίγευση και αρώµατα αποξηραµένων δαµάσκηνων.
Πρόταση σερβιρίσµατος:
Ως επιδόρπιο, εναλλακτικά µπορεί να σερβιριστεί µαζί µε µους σκούρας σοκολάτας, τάρτες φρούτων ή blue cheese.
Προτεινόµενη θερµοκρασία σερβιρίσµατος: στους 12-14°C.
Επιδέχεται παλαίωση για περισσότερο από 20 χρόνια.