Assyrtiko de Louros, ΠΟΠ Σαντορίνη, 100% Ασύρτικο
Αµπελώνες: Αμπελοτόπι Λούρος, Θέση Πύργος
Οινοποίηση : Όψιμος τρύγος. Τα σταφύλια παρέμειναν σε ψυκτικό θάλαμο για 12 ώρες. Μετά την αποβοστρύχωση των σταφυλιών πραγματοποιήθηκε κρυοεκχύλιση 48 ωρών. Ακολούθησε πίεση των σταφυλιών και ζύμωση με γηγενείς ζύμες στους 18˚C σε δρύινα βαρέλια.
Ωρίµανση : Με τις οινολάσπες για 24 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια.
Εµφιάλωση : Εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Κίτρινο χρώμα με έντονες ανταύγειες, αρώματα ώριμων πυρινόκαρπων φρούτων και μπαχαρικών ανατολής. Η ίδια ακολουθία στο στόμα που συνδυάζεται με την χαρακτηριστική οξύτητα συνδυασμένη με έντονη ταννική επίγευση.
Πρόταση Σερβιρίσµατος: Πιάτα οστρακοειδών, λευκό και κόκκινο κρέας όπως επίσης και τυριά με πλήρη λιπαρά.
Προτεινόµενη θερµοκρασία Σερβιρίσµατος : 14-16 °C.
Επιδέχεται παλαίωση για περισσότερο από 10 χρόνια.