Αηδάνι , ΠΓΕ Κυκλάδες, Αηδάνι 100%.
Αµπελώνες: Πύργου, Μεγαλοχωρίου, Ακρωτηρίου, Εµπορείου.
Οινοποίηση: Ο τρύγος έγινε με το χέρι και τα σταφύλια παρέμειναν σε ψυκτικό θάλαμο για 12 ώρες πριν το πιεστήριο. Η ζύμωση πραγματοποιήθηκε με γηγενείς ζύμες και ελεγχόμενη θερμοκρασία 16 έως 18oC διαρκώντας 30 μέρες.
Ωρίµανση: Για 6-8 μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές.
Εµφιάλωση: Αφιλτράριστο.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Κίτρινο χρώμα. Λεπτά αρώματα γαρδένιας και μικρών λευκών ανθέων, αλλά και αρώματα εσπεριδοειδών. Κομψή υφή και αλμυρή επίγευση.
Πρόταση σερβιρίσµατος:
Ελαφριά λευκά τυριά, δροσερές σαλάτες και πλατό φρούτων.
Προτεινόµενη θερµοκρασία σερβιρίσµατος: στους 12-14oC.
Επιδέχεται παλαίωση για 2 με 3 χρόνια.
Η ετικέτα έχει σχεδιαστεί από τη Στέλλα Χατζηδάκη, στην ηλικία των 3,5 ετών.