Αηδάνι , ΠΓΕ Κυκλάδες, Αηδάνι 100%.

Αµπελώνες: Πύργου, Μεγαλοχωρίου, Ακρωτηρίου, Εµπορείου.

Οινοποίηση: Ο τρύγος έγινε με το χέρι και τα σταφύλια παρέμειναν σε ψυκτικό θάλαμο για 12 ώρες πριν το πιεστήριο. Η ζύμωση πραγματοποιήθηκε με γηγενείς ζύμες και ελεγχόμενη θερμοκρασία 16 έως 18oC διαρκώντας 30 μέρες.

Ωρίµανση: Για 6-8 μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές.

Εµφιάλωση: Αφιλτράριστο.

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Κίτρινο χρώμα. Λεπτά αρώματα γαρδένιας και μικρών λευκών ανθέων, αλλά και αρώματα εσπεριδοειδών. Κομψή υφή και αλμυρή επίγευση.

Πρόταση σερβιρίσµατος:
Ελαφριά λευκά τυριά, δροσερές σαλάτες και πλατό φρούτων.

Προτεινόµενη θερµοκρασία σερβιρίσµατος: στους 12-14oC.

Επιδέχεται παλαίωση για 2 με 3 χρόνια.

Η ετικέτα έχει σχεδιαστεί από τη Στέλλα Χατζηδάκη, στην ηλικία των 3,5 ετών.


Τα Κρασιά μας