01.03.2021

Το Οινοποιείο Χατζηδάκη θεμελιώθηκε πάνω στη φιλοσοφία των κρασιών ήπιων παρεμβάσεων.

Από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, σχεδιάστηκαν και σταδιακά εφαρμόστηκαν, Οινοποιητικές πρακτικές με σεβασμό στην πρώτη ύλη και στην ιδιαιτερότητα του Σαντορινιού terroir.

Η νέα ομάδα του Οινοποιείου Χατζηδάκη υιοθέτησε και ενστερνίστηκε αυτές της πρακτικές, από την καλλιέργεια των αμπελώνων μας που φέρουν πιστοποίηση βιολογικής καλλιέργειας από τη “ΔΗΩ”, έως την οινοποίηση που γίνεται αποκλειστικά με γηγενείς ζύμες και την εμφιάλωση των κρασιών χωρίς φιλτράρισμα.

Από τη στιγμή που τα σταφύλια θα φτάσουν στο Οινοποιείο, μέχρι και τη στιγμή που το τελικό προϊόν θα βρεθεί στα χέρια του καταναλωτή, δεν έχει υποστεί καμία προσθήκη ζωικής προέλευσης σε κανένα στάδιο της παραγωγικής του διαδικασίας και της μεταποίησης. Αντί αυτών, προηγείται μία μακρά περίοδος σταθεροποίησης εντός της δεξαμενής, υπό εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες και αυτός είναι και ο μοναδικός τρόπος που χρησιμοποιούμε για τη διαύγαση των κρασιών του Οινοποιείου Χατζηδάκη.

Ύστερα από χρόνια εφαρμογή αυτών των πρακτικών ήρθε η στιγμή για το επόμενο βήμα.

Αισθανόμενοι την ευθύνη απέναντι στους καταναλωτές, συνεργαστήκαμε με τον Φορέα Πιστοποίησης ”LETRINA S.A.”. Πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητοι έλεγχοι στα κρασιά μας, τα οποία πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις κι έτσι είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως έλαβαν την πιστοποίηση VEGAN / VEGETARIAN.

Στόχος μας είναι τα κρασιά μας να μπορούν να τα απολαμβάνουν όλοι οι καταναλωτές, ανεξαρτήτως των διατροφικών τους συνηθειών. Μέλημά μας είναι να μπορούμε να επικοινωνούμε σε όλο τον κόσμο τη μαγεία του κρασιού και τη μοναδικότητα του αμπελώνα της Σαντορίνης.