21.01.2021

Ο κοινός παλμός αδιαμφισβήτητα αποτελεί γνώρισμα μίας καλής ομάδας, μίας ομάδας που συνεργάζεται με κέφι, εμπιστοσύνη και ασφάλεια.
Είναι βέβαιο πως ο κοινός παλμός χαρακτήρισε τον Τρύγο του 2020, χαρακτήρισε κάθε μέλος της ομάδας του Οινοποιείου Χατζηδάκη, αλλά και κάθε μέλος της ευρύτερης οικογένειάς μας, εκείνης των Αμπελουργών!
Τα αδέρφια μου, Αντώνης, Αριάδνη και εγώ, σας ευχαριστούμε ολόψυχα για την παραδειγματική συνεργασία την οποία μοιραστήκαμε!

Στέλλα Χατζηδάκη

Η καλλιεργητική περίοδος εξελίχθηκε με ήπιες θερμοκρασίες.
Οι χαμηλότερες μέσες ημερήσιες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια αυτής σημειώθηκαν τους μήνες Ιανουάριο με Φεβρουάριο με μέση τιμή τους 13 °C .
Οι βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής έφτασαν τα 550 mm με μεγαλύτερη ένταση κατά τους μήνες Νοέμβριο έως Μάρτιο.
Η έκπτυξη των οφθαλμών ξεκίνησε τέλη Φεβρουαρίου και εξελίχθηκε μέχρι τέλος Μαρτίου ενώ συνοδεύτηκε από ισχυρούς ανέμους με μέση ταχύτητα τα 13 km/hr.
Τον Μάιο η άνθιση συνοδεύτηκε από αυξημένες για την εποχή θερμοκρασίες με ταυτόχρονες έντονες υγρασίες.
Οι θερμοκρασίες για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο κινήθηκαν σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα με μέση αναφερόμενη θερμοκρασία τους 25 °C. Ως συνέπεια είχαμε την ομαλή ωρίμανση του φρούτου που οδήγησε στην ίδια ημερομηνία έναρξης Τρύγου με εκείνη του 2019.
Συνέπεια των παραπάνω ήταν η επαναφορά των αποδόσεων στα φυσιολογικά επίπεδα για το νησί, 400- 500 κιλά ανά στρέμμα.
Ο κύριος όγκος σταφυλιών για το Οινοποιείο Χατζηδάκη συλλέχθηκε από 11 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου.
Αξιοσημείωτο είναι το αυξημένο βάρος ραγών καθώς και ο όγκος τους, έχοντας ως αποτέλεσμα μεγαλύτερες αποδόσεις σε γλεύκος σε σχέση με τις προηγούμενες εσοδείες αφήνοντας ανεπηρέαστα τη συμπύκνωση και τα τυπικά χαρακτηριστικά του Ασύρτικου.

Στέλλα Παπαδημητρίου, Επικεφαλής Οινολόγος
Μαριέττα Σαμαρά, Οινολόγος