Ξενάγηση και Γευστική Δοκιμή 6 κρασιών, 25€ ανά άτομο

Η ξενάγηση ξεκινά συνήθως από τον υπόσκαφο χώρο όπου βρίσκονται οι ανοξείδωτες δεξαμενές παραγωγής του κρασιού και καταλήγει στον χώρο της κάβας των βαρελιών, όπου παλαιώνει το Vinsanto (Οίνος φυσικώς γλυκύς) περισσότερο από 14 χρόνια!

Εκεί, στη σπηλιά παλαίωσης των κρασιών σε βαρέλια, υπάρχουν μοναστηριακά τραπέζια και πάγκοι όπου οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να καθίσουν και να απολαύσουν 6 διαφορετικά κρασιά του Οινοποιείου μας. Κάθε κρασί παρουσιάζεται αναλυτικά από εξειδικευμένους συνεργάτες μας. Τα κρασιά τα συνοδεύουν γραβιέρα Νάξου και παξιμάδια ή κριτσίνια. Για την ξενάγηση μέσα στους χώρους του Οινοποιείου και τη γευστική δοκιμή των κρασιών, οι επισκέπτες χρειάζονται περίπου μια ώρα, πολλές φορές και περισσότερο, αν έχουν μεγάλο  ενδιαφέρον και αρκετές ερωτήσεις.

 

Premium Ξενάγηση και Γευστική Δοκιμή 8-10 κρασιών, 130€ ανά άτομο

Παρέχουμε αναλυτική Ξενάγηση από εξειδικευμένο συνεργάτη μας και γευστική δοκιμή παλαιών εσοδειών, αλλά και νεότερων ώστε να γίνεται σύγκριση.

Συνοδεύουμε με κρύα ορεκτικά που ταιριάζουν με τα κρασιά μας. Η παρουσίαση γίνεται ακριβώς μπροστά από το Οινοφυλάκιο. Στον συγκεκριμένο χώρο μπορούμε  να φιλοξενήσουμε 1-6 άτομα. Αυτή η Premium ξενάγηση και γευστική δοκιμή διαρκεί δύο με δυόμισι ώρες.


Όλοι οι επισκέπτες μας έχουν τη δυνατότητα να μάθουν αρκετές πληροφορίες σχετικά με τις ποικιλίες της Σαντορίνης, τα κρασιά της, το μικροκλίμα του νησιού, αλλά και για το σπάνιο κλάδεμα και τη βιολογική καλλιέργεια που εφαρμόζουμε σε όλους τους αμπελώνες που καλλιεργούμε!


Για περισσότερες πληροφορίες και κράτηση επικοινωνήστε στο τηλέφωνο +30 698 110 7180 ή στο email hatzidakishospitality@gmail.com

Η σπηλιά

Το Οινοποιείο Χατζηδάκη βρίσκεται μέσα σε σπηλιά κάτω από τον Οικογενειακό αμπελώνα όπου καλλιεργείται η ποικιλία Μαυροτράγανο. Βασικό μέλημα της οικογένειας Χατζηδάκη ήταν να μη χαθεί ούτε ένα στρέμμα αμπελώνα σε περίπτωση που έχτιζαν το Οινοποιείο επίγεια. Γνωρίζοντας ότι οι ποσότητες των σταφυλιών στη Σαντορίνη είναι περιορισμένες και οι ανάγκες για περισσότερους τόνους αυξημένες, αποφάσισαν να μη ξεριζώσουν ούτε μία αμπελιά (πρέμνο). Επιπλέον, η εξοικονόμηση ενέργειας και η προστασία του περιβάλλοντος είναι κάτι που απασχολεί ιδιαίτερα την οικογένεια. Έτσι, αποφάσισαν να εφαρμόσουν βιοκλιματικό σχεδιασμό στην κατασκευή του Οινοποιείου ακολουθώντας ταυτόχρονα την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Σαντορίνης, δηλαδή, τα υπόσκαφα κτίσματα που συνήθως χρησιμοποιούνταν ως κάναβες (μικρά οικογενειακά οινοποιεία). Το Οινοποιείο λοιπόν, σχεδιάστηκε και οικοδομήθηκε σε σπηλιά με βάση τα παθητικά συστήματα δροσισμού και θέρμανσης. Η φυσικά σταθερή θερμοκρασία όλο τον χρόνο εξασφαλίζει άριστες συνθήκες παραγωγής και παλαίωσης των κρασιών, εξοικονομώντας ενέργεια, αφού δεν χρησιμοποιείται κάποιο σύστημα κλιματισμού στον χώρο.