Νάμα, ΠΓΕ Κυκλάδες, Οίνος ερυθρός φυσικώς γλυκύς. 100% Μανδηλαριά

Αμπελώνες: Πύργου, Μεγαλοχωρίου ,Ακρωτηρίου και Εμπορείου.

Οινοποίηση: Υπερώριμα σταφύλια που λιάστηκαν για 12 με 15 μέρες. Μετά την πίεση το γλεύκος ζυμώθηκε με γηγενείς ζύμες για 2 μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές υπό ελεγχόμενη θερμοκρασία 20 – 22 °C.

Ωρίμανση: Σε δρύινα βαρέλια για 14 και πλέον χρόνια.

Εμφιάλωση: Αφιλτράριστο.

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Βαθύ κόκκινο χρώμα με κεραμιδί ανταύγειες. Αρώματα κόκκινων φρούτων, μαρμελάδας πετροκέρασων. Παλέτα με ευχάριστη και πλούσια υφή και μακριά ορυκτή επίγευση.

Πρόταση σερβιρίσματος: Ως επιδόρπιος οίνος ή συνδυασμένο με μαύρη σοκολάτα, αποξηραμένα φρούτα, τάρτες φρούτων και ώριμα έντονα τυριά.

Προτεινόμενη θερμοκρασία σερβιρίσματος: στους 12-14°C.

Επιδέχεται παλαίωση για περισσότερο από 20 χρόνια.

Τα Κρασιά μας